Actuele Info

Ververs deze pagina; dan weet u zeker dat u
de laatste actuele gegevens ontvangt. Klik hier.

Eerste korenmiddag van de federatie

Zondagmiddag 11 oktober 2015 kwamen in de kerk van Heugem drie koren bijelkaar:
Het Monulfus en Gondulfuskoor van De Heeg,
het Gezinskoor van Heugem
en het Dameskoor van Heer.
Deze eerste ontmoeting is met name te danken aan Marlou Pletsers uit Heugem:
zij heeft in de organisatie en uitvoering het voortouw genomen.
De koren zongen beurtelings enkele liederen en daarna een lied tezamen.
Er werd met koffie en vlaai en een gezellige babbel afgesloten.
Het ging er niet om om mooie prestaties neer te zetten, maar om
kennismaking met elkaar in een ontspannen sfeer.
We mogen wel zeggen, dat de middag buitengewoon goed is geslaagd.
Links en rechts klonken er al geluiden, dat wij dit vaker moeten doen
en ook dat er ook wel eens in een andere dan de eigen kerk zou kunnen worden gezongen.

Na deze korenmiddag volgde een tweede op 9 oktober 2016 met meer deelnemende koren.
Wij hopen dat daarmee een mooie jaarlijkse traditie is begonnen.

Kinderconcert in de kerk
samen met de Mastreechter Staar

Woensdagmiddag 18 november 2015 kwamen in de kerk van Heer drie koren bij elkaar:
Een ad hoc koor van basisschoolleerlingen van De Heeg, de Steerkes en de Mastreechter Staar.
Het geheel stond onder de bezielende muzikale leiding van Marleen Everink.
Het was voor de talrijke toehoorders een genot om te zien en te horen met welk enthousiasme meer dan 100 kinderen gedurende drie kwartier konden zingen: alleen, samen met de mannen van de Mastreechter Staar, en samen met alle aanwezigen.
Na afloop keerde iedereen met een zeer tevreden gevoel en goed geluimd huiswaarts: de middag was een hele belevenis.

De bedoeling van dit evenement was om bij basisschoolleerlingen interesse te kweken voor het zingen in koorverband.
Op scholen wordt niet zoveel gezongen waardoor de stap naar lidmaatschap van een koor niet snel wordt gemaakt. En dat terwijl dat zoveel aan een mensenleven kan toevoegen: aan saamhorigheid en genieten van muziek.
In parochies merken wij al jaren, dat de belangstelling voor lidmaatschap van kerkkoren daalt. Verminderde kerkbetrokkenheid is een belangrijke oorzaak, maar toch ook de verminderde interesse om in koorverband te zingen.
Het initiatief om deze middag te organiseren is vanuit kerkelijk oogpunt gezien, daarom belangrijk: indirect wordt ook de kerkkoorzang gestimuleerd.

Tijden van de Eucharistievieringen

Weekdagen behalve op woensdag: 19.00 uur
Zondag: 09.45 uur

Publicatie parochieberichten in magazine "Markant"

Parochieberichten werden tot het jaar 2013 gepubliceerd in "Ons Weekblad" en daarna in "Lees Goed Nieuws". Sedert december 2013 verschijnen ze in het magazine "Markant" dat eenmaal per maand verschijnt (behalve in augustus). Deze editie wordt in Maastricht verspreid in de wijken Heer, Scharn, De Heeg, Eyldergaard, Vroendaal, Wittevrouweveld en Amby.

De opgave van misintenties dient nu minstens drie weken voor het verschijnen van het volgende nummer te gebeuren.
Attentie: in Heer zijn op doordeweekse dagen om 19.00 uur WEL H. Missen, maar deze kunnen wegens de beperkte ruimte niet in Markant worden vermeld.

Laatst bijgewerkt op