Pinksterprocessie in Heer
resultaat van gemeenschapszin


 

In Ons Weekblad van 30 mei 2012 stond een mooie foto-reportage van onze Pinksterprocessie, waarvoor dank aan Jef Fouraschen voor het maken van de fotoís en aan de redactie voor de plaatsing ervan.
Alleen dát al laat zien hoezeer we op elkaar zijn aangewezen, maar dan ook door samenwerking in staat zijn om iets stralends tot stand te brengen. Zonder de processiecommissie zouden we nooit 390 deelnemers op de been gekregen hebben (ja, Rob Magermans heeft ze allemaal geteld). En zo kunnen we nog wel even doorgaan: Waar zouden we zijn zonder de medewerking van de Heerder verenigingen, of zonder die mannen en vrouwen die op Pinksterzondag bereid waren om voor dag en dauw op te staan en de route te sieren.
De processie eindigde - zoals altijd - op het kerkplein. Maar midden daarop stonden twee autoís geparkeerd ondanks een nadrukkelijk verzoek middels brieven, bordjes en een oproep in Ons Weekblad en deze site om de parking vrij te houden. Geen nood: de ene werd met man en macht naar de zijkant geduwd, getild en getrokken; de andere werd omsingeld door de Heerder Mannengroep, daardoor goed gecamoufleerd en dus onzichtbaar gemaakt.
Het had trouwens ook kunnen regenen, die dag, edoch de Grote Baas had het anders beschikt en we waren er maar wŠt blij om. Waar ik zelf bijzonder blij om ben, is, dat Hij er heel wat op de knieŽn heeft gekregen. Zo hebben velen van geloof, eerbied, en - tegenwoordig mag je dat ook wel zeggen - van moed getuigd. Heer en de Heer: bedankt!

Pastoor P. Horsch