Eerste Heilige Communie

Algemeen inleidende informatie

Data vieringen: 3 mei 2015; 24 april 2016.

Tijd: 9.30 uur.

Voorheen werd elk jaar op de eerste zondag van de maand mei de Eerste Heilige Communie gevierd.
Tegenwoordig wordt per jaar bezien welke datum kan worden vastgesteld, zodat o.a. rekening kan worden gehouden met schoolvakanties.
Op 3 mei 2015 worden de communicantjes begeleid door Harmonie Heer Vooruit.
Op 24 april 2016 door de Koninklijke Harmonie van Heer.
De communicantjes van Heer en De Heeg vieren hun Eerste H. Communie sedert 2014 samen in één viering.

Voor de ouders is deelname aan twee ouderavonden verplicht (locatie: Basisschool De Vlinderboom).

Tot 2005 is slechts een minimale financiële bijdrage per communicantje gevraagd.
Daarbij werd de hoogte bepaald door de totale directe materiële kosten (o.a. boekjes voor de vieringen, knutselmaterialen, bloemen) en het aantal communicantjes.
Ouders en kinderen liften vaak mee met degenen die kerbijdrage betalen; zo maken anderen het financieel mogelijk dat er een kerkgebouw en een priester aanwezig is.
Derhalve is het beleid van het Kerkbestuur m.i.v. het schooljaar 2005-2006 gewijzigd en wordt tegenwoordig een wat meer substantiële bijdrage gevraagd.

Volgens cijfers, op 1 mei 2004 gepubliceerd in Dagblad De Limburger, heeft men voor het communiefeest veel geld over:
(Hoe groter de taartpunt, hoe meer ouders het betreffende bedrag besteden)

Aanmelding

De communicantjes worden aangemeld via formulieren die op de basisscholen aan alle kinderen van groep vier worden uitgereikt.
Ouders van kinderen van andere scholen kunnen contact opnemen met het Parochiebureau (tel.: 043 - 361.00.28).

Namen van de communicantjes van 3 mei 2015

(Laatst bijgewerkt op 7 mei 2015)