Heilig Vormsel

Voorbereiding
De theoretische voorbereiding vindt plaats op de basisschool door kapelaan Anu Antony. In de lessen worden de betekenis van het heilig Vormsel en de uitwerking ervan in het dagelijks leven besproken. Daarnaast worden verschillende elementen van de viering zelf en de inhoud van het geloof uitgelegd.
De deelname aan deze lessen is verplicht om het heilig Vormsel te kunnen ontvangen. Daarnaast is ook de deelname aan een boeteviering, het oefenen in de kerk en het oefenen van de liederen - voorafgaand aan de viering - voor deelname verplicht.

Kinderen die niet op BS de Vlinderboom zitten, kunnen - wanneer zij in Heer wonen - aan de viering deelnemen, als zij minimaal 3 maanden van tevoren zijn aangemeld bij het parochiebureau (043 - 361.00.28) en als zij deelnemen aan een aparte voorbereiding.

Voor de vormselviering vindt er minimaal één ouderavond plaats.

De viering wordt op zaterdag 25 april 2015 gehouden in de kerk van Heer, samen met kinderen van De Heeg.
Mgr. M. Hanneman, deken van Maastricht, zal het Vormsel toedienen.

Hieronder: foto's van de vormelingen 2015 en hun namen:

Vormelingen - zaterdag 25 april 2015 :

(Laatst bijgewerkt op 29 april 2015)